fbpx
 
Corriere Torino Corriere Torino

O badantă și-a jefuit sistematic bătrâna din grijă, a sechestrat-o în România, i-a luat casa din Italia și i-a golit contul


O badantă și-a jefuit sistematic bătrâna la care lucra. A convins-o să o însoțească într-o vizită în România, unde a sechestrat-o timp de mai mulți ani.

După ce a lăsat-o acolo, s-a întors în Italia, i-a ocupat casa și i-a golit contul bancar. Bătrâna, văduvă și fără copii, a rămas în România ani de zile, arată publicația Notizie.

Totul a început în 2014, când îngrijitoarea româncă de 47 de ani a fost angajată să aibă grijă de soțul bolnav al bătrânei, care a murit la scurt timp după aceea.

Moartea soțului ei a afectat-o profund pe femeie, care a intrat într-o depresie profundă, și pentru că rămăsese singură, fără rude și prieteni.

Îngrijitoarea s-a mutat în casa bătrânei iar apoi a convins-o pe aceasta să facă o excursie în România. Sejurul s-a transformat curând într-un coșmar pentru bătrâna italiancă: femeia a fost abandonată inițial într-un azil de bătrâni, iar apoi a fost mutată în casa mamei badantei.

Acolo, bătrâna a petrecut ani de zile fără contact cu Italia, cu fiindu-i luate toate actele și având doar un telefon mobil cu cartelă românească.

Polițiștii care au anchetat cazul au stabilit că badanta organizase totul în detaliu. Înainte de a pleca în România, o pusese pe bătrână să semneze o serie de documente: o împuternicire generală semnată la notar, o poliță de asigurare de viață în valoare de 120.000 de euro, al cărei unic beneficiar era ea, și o autorizație bancară pentru operarea conturilor curente și a titlurilor de valoare.

Abia după mai mulți ani, în vara anului 2023, bătrâna a putut fi adusă înapoi în Italia din motive de sănătate.

Când s-a întors la locuința sa, a găsit-o ocupată de fosta sa îngrijitoare și de alți conaționali români.

Bătrâna a făcut plângere la poliție, iar investigațiile au scos la iveală faptul că femeia de 47 de ani delapidase în total 317.000 de euro de la ea.

149.000 de euro au fost folosiți pentru a cumpăra un magazin de produse de tutun în România. Alte fonduri au fost folosite pentru renovarea casei ocupate.

Românca în vârstă de 47 de ani se află în arest la domiciliu, iar banii și bunurile de valoare depistate au fost puse sub sechestru. Femeia în vârstă de 80 de ani a ajuns în grija serviciilor sociale. Instanța a numit un administrator de sprijin pentru ea.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: