fbpx
 
ISU Delta ISU Delta

O mină marină a fost descoperită în Delta Dunării. Armata a trimis scafandri în zonă ca să o distrugă


O mină marină a fost descoperită de polițiștii de Frontieră pe brațul Chilia. Ei au alertat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, iar Armata a trimis scafandri specializați în astfel de misiuni pentru a o distruge.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta acţionează luni, pe braţul Chilia al Dunării, după ce la kilometrul 113, în apropiere de satul Pătlăgeanca, a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină.

Potrivit ISU Delta, prezenţa obiectului a fost semnalată dimineaţa, în jurul orei 9,00, în dreptul km fluvial 113-114, iar ulterior a fost activată echipa pirotehnică a instituţiei şi au fost informate instituţiile statului care pot interveni pentru prevenirea unui eveniment deosebit.

„În acest moment, echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră asigură măsuri de monitorizare şi prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care urmează să identifice obiectul şi să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect”, a menţionat ISU Delta.
Potrivit sursei, ISU Delta a informat Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoştinţa ambarcaţiunilor din zonă ori a celor care urmează să tranziteze sectorul naval al braţului Chilia al Dunării despre existenţa obiectului şi să acorde o atenţie sporită.

„Recomandăm pe această cale ca toţi conducătorii de ambarcaţiuni să respecte indicaţiile autorităţilor prezente la faţa locului şi să reducă viteza de deplasare”, se arată în informarea ISU Delta.

Din primele informații, este posibil ca mina să fi fost folosită în Al Doilea Război Mondial.

Poliția de Frontieră nu permite niciunei nave să treacă în acea zonă de pe Brațul Chilia.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31