fbpx
 
Rușii au lansat un atac masiv asupra mai multor oraşe ucrainene. A fost declanşată alertă aeriană la nivel naţional

Rușii au lansat un atac masiv asupra mai multor oraşe ucrainene. A fost declanşată alertă aeriană la nivel naţional


Rusia a lansat vineri dimineaţă o vastă serie de lovituri aeriene asupra mai multor oraşe din Ucraina, vizând în special capitala Kiev, precum şi Harkov (nord-est), Lvov (vest) şi Odesa (sud), informează France Presse.

Explozii s-au auzit vineri dimineaţă la Kiev, unde „apărarea antiaeriană funcţionează activ" a anunţat primarul capitalei Vitali Kliciko, în timp ce o alertă aeriană generalizată pentru întreaga ţară a fost activată în jurul orei 5.00 GMT, arată Agerpres.
Trei persoane au fost rănite într-o lovitură asupra Konotop, în regiunea Sumî, unde o clădire rezidenţială a fost mai ales atinsă, potrivit administraţiei militare locale. Trei drone iraniene Shahed au fost distruse acolo, potrivit armatei.
Oraşul Harkov a fost supus la cel puţin zece lovituri în două valuri, care potrivit primelor informaţii nu au provocat victime, a anunţat şeful administraţiei militare locale, Oleg Sînegubov.
Cu toate acestea, un spital din cartierul Kîivski a fost avariat, a declarat poliţia locală.
Primarul din Harkov, Igor Terehov, a precizat că loviturile au fost efectuate de rachete S-300 şi X-22 şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică a transporturilor.
În Odesa, o clădire a fost avariată în urma unei lovituri în timpul nopţii, dar incendiul rezultat a fost rapid luat sub control, a declarat primarul Ghennadi Truhanov.
În Lvov, un oraş mai rar vizat, omologul său Andri Sadovîi a vorbit despre "două lovituri" într-un atac efectuat în total de "zece Shaded" în regiune.
Oficialul a menţionat "un incendiu într-o instalaţie crucială", fără a oferi alte detalii.
Autorităţile au raportat de asemenea explozii în regiunea Nipro.
Potrivit armatei, "rachete ghidate" au fost lansate de bombardiere ruseşti Tu95MS.
Joi, loviturile ruseşti au făcut trei morţi şi nouă răniţi în două sate din regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale.
Loviturile au loc după ce Rusia a confirmat marţi că una dintre navele sale a fost avariată într-un atac al Kievului în Crimeea anexată.
Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat de ministrul său al apărării, Serghei Şoigu, despre "daunele" suferite de marea navă de debarcare Novocerkassk. Armata ucraineană, la rândul ei, a asigurat că a "distrus" această navă, despre care a susţinut că transporta drone Shahed, folosind rachete de croazieră.
Printre altele, Ministerul rus al Apărării a indicat vineri că a distrus o dronă ucraineană deasupra regiunii Kursk, la nord de graniţa cu Ucraina. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: