fbpx
 
O excepție. Răpitoarea juristă-șef de la DRDP a dat concurs după ce Guvernul blocase posturile! Laicu i-a deschis plicul

O excepție. Răpitoarea juristă-șef de la DRDP a dat concurs după ce Guvernul blocase posturile! Laicu i-a deschis plicul


Culmea gentileței: Mugurel Laicu avea două concursuri programate la DRDP când a venit ordinul CNAIR de renunțare la promovări și angajări. Un concurs l-a anulat, cu celălalt a mers mai departe, pentru Andreea Romilă Pasat

La Cluj, DRDP a anulat un concurs în urma ordinului venit de la București

Directorul DRDP Iași Ovidiu Laicu a organizat un concurs de promovare pe post și a anulat un altul, ambele proceduri fiind pornite în aceeași zi. A favorizat unul dintre candidați, deschizând plicul care conținea numele pentru recrutarea de șef Serviciului Juridic în ziua în care directorul CNAIR dădea o decizie de anulare a concursurilor aflate în desfășurare. Candidatul unic Andreea Romilă Pasat a câștigat postul câteva zile mai târziu. Ea era deja șef interimar al compartimentului, la a doua delegare, fiind angajată de 6 ani în cadrul instituției.
În celălalt concurs, Ovidiu Laicu a respectat întocmai documentul de la CNAIR și a anulat procedurile. „La concursul de la Juridic era deja deschis plicul cu numele candidatului, nu mai putea fi anulată procedura, era penal dacă făceam asta”, spune Laicu.

Mugurel Laicu a ținut foarte mult să o promoveze pe Andreea Romilă Pasat

Ordin de la București: anulați concursurile

Pe 19 iulie, în luna în care era deja valabilă ordonanța care a blocat posturile la stat și a interzis organizarea de concursuri, DRDP Iași a anunțat două proceduri de selecție pe bază de examen. Una a fost pentru șef Serviciu Control Financiar de Gestiune, cealaltă pentru șef Serviciu Juridic. Pornite împreună, cele două proceduri au avut final diferit.
Pe 4 august, directorul CNAIR a emis documentul 4/8688/4.08.2022 prin care îi anunța pe directorii de direcții regionale de drumuri că trebuie să anuleze concursurile pe posturile vacante aflate în desfășurare.
La DRDP Cluj, spre exemplu, un concurs pentru șef sector a fost anulat în aceeași zi cu documentul de la CNAIR.

Același Mugurel Laicu a anulat concursul paralel, de la Control Financiar, derulat la aceeași dată cu cel de șef la Juridic

Un concurs anulat, altul - finalizat

În aceeași zi, de 4 august, în care CNAIR suspenda concursurile, dosarul candidatei unice la Serviciul Juridic DRDP Iași era făcut cunoscut membrilor comisiei, ignorând hârtia de la conducerea companiei. Există un document înregistrat în aceeași zi în care este precizat faptul că Andreea Romilă este unicul candidat. Proba scrisă a fost programată pentru 9 august.
În acea zi, la DRDP Iași s-au petrecut două lucruri: candidata de la Juridic a luat punctaj maxim la scris, iar concursul pentru șef Serviciu CFG a fost anulat, conform documentului de la CNAIR din 4 august. În decizie nu s-a precizat la ce dată a fost emis ordinul de la București, dintr-un fel de jenă.

Andreea Romilă lucrează de 5 ani ca jurist la Direcția Regională Iași

A deschis plicul cu 24 de ore mai târziu

Ovidiu Laicu, repus în funcția de director DRDP Iași, spune că, deși concursurile au pornit în aceeași zi, au avut timpi diferiți, iar la data deciziei CNAIR numele candidatului de la Juridic era deja cunoscut. „Procedura nu mai putea fi oprită. Să îl anuleze CNAIR dacă vrea, eu nu îmi asum așa ceva”, spune Laicu.
Directorul DRDP Iași greșește însă zilele când se referă la deschiderea plicului pentru Juridic: „A fost deschis de vineri plicul, nu se mai putea face nimic”. Singura zi de vineri înaintea probei scrise programate pe 9 august a fost data de 5 august. Dar interdicția de a mai continua concursurile a fost emisă și comunicată în teritoriu joi, 4 august.
În aceeași zi este înregistrat și procesul verbal prin care este făcut public numele candidatei. „Nu mai știu, poate confund zilele, a trecut ceva timp de atunci”, a mai spus Laicu.

Ciudățenie: cele două concursuri se derulau perfect paralel. Unul a fost anulat, celălalt s-a finalizat

Protejata directorului Laicu

Pe 9 august, în cazul celuilalt concurs – șef Serviciu CFG, Ovidiu Laicu a semnat un document prin care procedura este anulată. „La acest concurs, plicul conținând numele candidatului sau candidaților nu era încă deschis, de aceea a, decis anularea procedurii”, a mai spus Laicu.
Membrii comisiei de concurs au fost: Mihail Ciobotaru (președinte, director Implementare Proiecte), Cristinel Gheorghiu (secretar, Resurse Umane), Cătălin Soroceanu (director adjunct DRDP), Mădălina Romilă (jurist).
REPORTER DE IAȘI a încercat o discuție și cu Andreea Romilă, dar aceasta nu a răspuns la numărul de telefon din biroul său. Surse din cadrul DRDP spun că este o protejată a directorului Ovidiu Laicu.

Binele a învins: tânăra a fost admisă la o săptămână după ce conducerea de la București a interzis promovările

Se apără acuzându-l pe fostul: „Și el a făcut angajări”

Ovidiu Laicu a spus că nu-i poate fi reproșat modul în care a obținut Andreea Romilă postul de șef definitiv al Juridicului de la DRDP, în schimb îl acuză pe fostul director de organizarea a 47 de concursuri. „Înainte de a pleca, a organizat 47 de concursuri și și-a adus oamenii lui. Eu nu pot lucra cu ei. Acele concursuri au fost organziate ignorând documentele CNAIR anterioare, care permiteau doar organizarea de selecții pentru posturi pe perioadă determinată”, a menționat Laicu.
Între Ovidiu Laicu și Dănuț Pilă, fostul director DRDP Iași, există o rivalitate veche. Pe rând, în funcție de ce partid obține puterea, unul dintre ei ajunge director DRDP principal, cel de-al doilea fiind tot director general, dar fără portofoliu. Ultima dată, Ovidiu Laicu și-a câștigat postul în instanță, la Curtea de Apel, care, în luna mai anul acesta, l-a reconfirmat pe post. CNAIR pregătește la Iași un post de director comercial pentru Dănuț Pilă.

Article image
Mugurel Laicu s-a reinstalat director, prin decizie judecătorească, veșnicele permutări cu Dănuț Pilă devenind plictisitoare Prima dispoziție: mobilă stil, scaune, mese, bibliotecă, comode, canapea, fotolii. Mobila veche i-a dat-o lui Pilă Mugurel Laicu este dator cu 460.000 de lei la CNAIR, care vrea să-i pună poprire pe salariu În mandatul anterior, a plătit mixtură asfaltică la preț mai mare decât suma prevăzută în co...
Autor cristi tanasa Anchete 29 Iulie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: