fbpx
 
Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, sesizat de USR pe tema azilelor groazei

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, sesizat de USR pe tema azilelor groazei


USR i-a adresat o scrisoare comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, privind „gravele" abuzuri petrecute în centre sociale din România, „sub privirea complice a autorităţilor".

În scrisoarea semnată de deputatul Iulian Bulai, în calitate de membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, USR solicită comisarului o vizită de lucru în ţara noastră, prilej pentru a discuta atât cu reprezentanţi ai instituţiilor responsabile, cât şi cu jurnalişti, ONG-uri şi beneficiari din centrele sociale, informează un comunicat de presă al USR.
„Pe zi ce trece, aflăm cum autorităţile ştiau de luni bune situaţia dramatică a bătrânilor din azile şi nu au mişcat un deget. Cu toate acestea, Firea, Budăi, Rafila şi alţi responsabili politic sunt bine mersi în continuare. Nici Ciolacu, nici Iohannis nu le pronunţă numele şi nu-i deranjează. În faţa eşecului generalizat al instituţiilor statului român şi a încercării disperate a PSD - PNL de a-i acoperi pe vinovaţi, ne-am adresat comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, exprimând nevoia unui raport independent de monitorizare. Nu vom renunţa să luptăm pentru aflarea adevărului până la capăt şi vom face totul pentru ca astfel de drame să nu se mai întâmple în România", a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.
Potrivit lui Iulian Bulai, abuzurile la care sunt supuse persoanele vulnerabile, vârstnici şi oameni cu dizabilităţi în România nu mai sunt nişte accidente, nişte întâmplări locale. „E un abandon sistemic din partea statului, care încalcă orice drept elementar fără nicio spaimă de pedeapsă. Am cerut implicarea directă a comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei fiindcă, deja, astfel de orori planificate nu mai pot fi oprite doar cu declaraţii ale guvernanţilor români, e nevoie de măsuri şi monitorizări la nivel internaţional", a susţinut deputatul USR.
În scrisoarea adresată comisarului pentru drepturile omului, USR informează privind „abuzurile groaznice la care au fost supuşi bătrânii din centrele sociale din Ilfov, abuzuri documentate şi prezentate de societatea civilă şi de presă, care au relevat amploarea neregulilor şi încălcările repetate ale drepturilor omului, dar şi reţeaua de complicităţi cu politicieni aflaţi în funcţii cheie, membri ai Guvernului României, ai autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniu". 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: