fbpx
 
Dealeri de droguri din Galați, printre care și un minor, prinși în flagrant în timp ce vineau canabis și 2MMC

Dealeri de droguri din Galați, printre care și un minor, prinși în flagrant în timp ce vineau canabis și 2MMC


Polițiștii Antidrog din Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, au documentat activitatea infracțională a 5 persoane cercetate pentru săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive.

Astfel, patru dintre persoane (unul minor) au fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de canabis (drog de risc) și 100 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC), pentru 8.000 de lei.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2023 – 3 aprilie 2024, trei dintre acestea (unul minor) ar fi deținut, transportat, depozitat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis (drog de risc), substanță cristalină (4-CMC) drog de mare risc și 2-MMC (substanță psihoactivă), către consumatori din județul Galați.

Cu privire la alte două persoane s-a stabilit că, în perioada februarie – aprilie 2024, ar fi procurat, deținut, depozitat și comercializat droguri de risc (canabis)”, se arată în comunicatul Poliției.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 450 de grame de canabis, cântare electronice de precizie și grindere, obiecte purtând urme de substanță, mai multe telefoane mobile, sume de bani în lei, euro și lire sterline, precum și alte mijloace de probă.

Astfel, la data de 4 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea a 4 persoane (două fiind membri ai aceleași familii) și măsura controlului judiciar față de o alta (minor).

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus în aceeași zi arestarea preventivă a celor 4 reținuți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: