fbpx
 
DZEN DZEN

Fostul ministru al Economiei din Kazahstan și-a bătut soția într-un restaurant. Femeia a murit după ore întregi de agonie


Procesul unui fost ministru guvernamental acuzat că și-a bătut soția până la moarte a captivat atenția publicului în Kazahstan.

Unii îl văd ca pe un test decisiv al promisiunii președintelui Kassym-Jomart Tokayev de a construi o societate mai dreaptă și mai echitabilă, scrie Reuters.

Imagini șocante difuzate în sala de judecată săptămâna aceasta îl arătau pe Kuandyk Bishimbayev, fost ministru al economiei, lovind în mod repetat o tânără slabă, îmbrăcată doar într-un palton și cizme, și târând-o de păr.

Femeia, Saltanat Nukenova, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită moartă luna trecută într-un restaurant deținut de o rudă a soțului ei, unde cuplul petrecuse aproape întreaga zi și noaptea anterioară. Ea a fost lăsată inconștientă timp de ore întregi.

Potrivit raportului medicului legist, Nukenova a murit din cauza unui traumatism cranian. Unul dintre oasele nazale îi era fracturat și avea multiple vânătăi pe față, cap, brațe și mâini.

Bishimbayev, în vârstă de 43 de ani, este acuzat de tortură și omor cu violență extremă și se confruntă cu până la 20 de ani de închisoare. Acesta a pledat nevinovat și a argumentat în instanță că Nukenova a murit din cauza unor răni auto-provocate.

Mulți kazahi îl văd pe Bishimbayev ca pe un membru tipic al elitei bogate a țării și se tem că, chiar dacă va fi găsit vinovat, ar putea cumva să scape de pedeapsa cuvenită - așa cum s-a întâmplat în cazul unei condamnări anterioare.

Bishimbayev a fost arestat în 2017 sub acuzația de luare de mită și condamnat la 10 ani de închisoare, dar a fost eliberat după mai puțin de trei ani de detenție, datorită unei amnistii și eliberării condiționate.

Kazahstan, o națiune bogată în petrol cu 20 de milioane de locuitori, a văzut numeroase alte exemple ale membrilor elitei care au scăpat de diverse infracțiuni, un trend care a alimentat neîncrederea publicului în sistemul legal.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: