fbpx
 
Facebook / Beth Rodden Facebook / Beth Rodden

Coșmarul unei tinere alpiniste care a fost răpită de Mișcarea Islamică din Uzbekistan. Cum a reușit să scape din mâinile lor


O cunoscută alpinistă, Beth Rodden, în vârstă de 20 de ani pe atunci, a fost luată ostatică de Mișcarea Islamică din Uzbekistan, alături de iubitul ei, Tommy Caldwell, și alți doi alpiniști, în timpul unei expediții în Kârgâzstan, în 2000.

Calvarul a durat șase zile, grupul fiind forțat să bea apă din bălți și să supraviețuiască cu doar câteva batoane proteice, în timp ce se aflau pe munte, dormind sub bolovani, scrie CNN.

Unul dintre ostatici, un tânăr soldat kârgâz, a fost împușcat într-o zonă apropiată.

Rodden, singura femeie din grup, a îndurat și abuzuri sexuale.

În cele din urmă, după ce răpitorii s-au despărțit pentru reaprovizionare, grupul american a reușit să scape, Caldwell împingând singurul paznic rămas acolo de pe o stâncă. Acesta nu a fost ucis.

Rodden a povestit că, la întoarcerea în SUA, în loc să fie întrebați „cum ești?”, oamenii se bucurau pentru revenirea lor, cele mai multe povești asemănătoare cu ale lor având un sfârșit tragic.

Tânăra a început să aibă insomnii și coșmaruri și, deși a fost la câteva ședințe de terapie, a spus că nu a reușit să se deschidă.

„Sincer îmi era puțin rușine că nu mă pot ridica așa ușor. La acea vreme nu prea era loc de conversații despre frică. Era văzută ca o slăbiciune. Dacă spuneai că îți e teamă de înălțimi era văzută ca o slăbiciune. Nu știu dacă mi-a prins bine asta pentru că nu am lucrat niciodată la a înțelege frica mea. Mai mult am ascuns-o”, a povestit Rodden.

Pe măsură ce a înaintat în vârstă, această abordare nu a mai funcționat pentru ea.

„Am încercat să vorbesc despre aceste lucruri cu care mă confruntam și chiar am văzut îmbunătățiri după ce am făcut asta, mulți oameni îmi spuneau că și ei simt același lucru”, a mai spus femeia.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31