fbpx
 
Roger Federer câștigă pentru a cincea oară în carieră Australian Open

Roger Federer câștigă pentru a cincea oară în carieră Australian Open


Elveţianul Roger Federer (17 ATP) a câştigat, duminică, pentru a cincea oară în carieră Australian Open, după o finală extrem de spectaculoasă contra lui Rafael Nadal (9 ATP). În vârstă de 35 de ani, Federer ne-a arătat o adevărată lecţie de tenis în finalul confruntării de pe „Rod Laver Arena", revenind de la 1-3 în setul decisiv. La capătul unui meci care a durat trei ore şi 37 de minute, Federer s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 şi şi-a adjudecat al 18-lea titlu de Grand Slam al carierei, record absolut în tenisul mondial.

 

Pentru succesul de la Australian Open, Roger Federer va primi 3,7 milioane de dolari australieni şi 2.000 de puncte ATP, în timp ce Rafael Nadal va fi răsplătit cu 1,9 milioane de dolari australieni şi 1.200 puncte ATP.

 

Pentru Nadal, finala de la Melbourne a fost a 21-a de GS din carieră. Ibericul a câştigat ultima dată un turneu de Grand Slam în 2014, la Roland Garros, când l-a învins în finală pe Novak Djokovic.

 

Federer şi Nadal sunt jucătorii care au cucerit cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie. Roger deţine recordul absolult (18), în timp ce Rafa are tot atâtea trofee ca şi Pete Sampras (14).

 

În urma succesului de la Melbourne, Roger Federer a devenit primul tenismen din Era Open care are 3 turnee de Grand Slam câştigate de cel puţin 5 ori.

 

Ce au spus cei doi jucători:

„Nici nu ştiu ce să spun, nu prea am cuvinte. Rafa a spus nişte cuvinte minunate. În primul rând, vreau să-l felicit pe Rafa pentru aceasta revenire. Niciunul dintre noi n-am fi crezut că vom ajunge din nou într-o finală de Grand Slam dacă întrebai acum patru, cinci luni. Dar iată că am ajuns în finală şi sunt fericit. Eram mulţumit chiar dacă pierdeam. Tenisul e foarte greu. Le mulţumesc celor din echipa mea, nu credeam că voi ajunge aici, dar am reuşit" - Roger Federer.

 

„Îl  felicit pe Roger şi pe întreaga sa echipă. Este fantastic modul în care joacă după o pauză atât de lungă în care nu a fost în circuit, e foarte greu să realizezi aşa ceva. Cu siguranţă ai lucrat foarte mult pentru a ajunge la acest nivel de tenis. Felicitări!

 

A fost o lună minunată pentru mine, pentru prima dată în carieră petrec o lună întreagă în Australia. Am jucat la Brisbane, apoi la Sydney şi de trei săptămâni sunt la Melbourne. O lună minunată, m-am simţit foarte bine, o ţară superbă. Amosfera este fantastică la toate turneele jucate aici, în special aici la Melbourne. Întotdeauna va fi în inima mea acest turneu. Am avut un turneu foarte bun, mi-a fost greu să joc în sezonul trecut fără să fiu 100%.  Am lucrat mult, m-am antrenat mult. Am luptat în aceste două săptămâni. A fost un meci grozav, probabil că Roger a meritat puţin mai mult decât mine.

 

Voi continua să încerc, simt că m-am întors la un nivel foarte înalt. Voi continua să lupt întreg sezonul. Sper să am un sezon foarte bun şi să mă întorc de multe ori aici. Voi încerca să câştig trofeul. Vă mulţumesc mult", - Rafael Nadal.

 

(Sursa: HotNews.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31