fbpx
 
Amatorism la Primăria Aroneanu: s-au uitat prea târziu la costuri

Amatorism la Primăria Aroneanu: s-au uitat prea târziu la costuri


Caz unic în comuna de lângă Iaşi: Primăria a decis să rezilieze un contract după ce şi-a dat seama că va trebui să plătească mai mult decât estimase. Cu toate acestea, edilii promit că proiectul va continua, după ce va fi modificat.

 

Situaţie bizară în Aroneanu, acolo unde primarul Benoni Moruzi anulează un contract de aproximativ 80.000 de euro, după ce şi-a dat seama că lucrările sunt prea scumpe.

 

Şi-a dat seama că e prea scump

Pe data de 31 martie 2016, edilul a încredinţat direct lucrări în valoare de 308.018 lei. IC Creative SRL, firma care a primit contractul, trebuia să amenajeze un parc în centrul comunei. Edilii au cerut ca lucrările să cuprindă amenajarea unor alei, platforme, împrejmuiri, fântână arteziană, instalaţii sanitare şi de iluminat. Cei de la IC Creative s-au apucat de treabă, dar au fost întrerupţi. Primarul din Aroneanu recunoaşte că a oprit lucrările, după ce şi-a dat seama că piatra ce urma să fie montată era prea scumpă. „Am renunţat pentru că numai partea de dale costa peste 100.000 de lei. Lucrăm acum la modificarea indicatorilor tehnico-economici. Nu vom renunţa, însă, la fântâna arteziană. Vom face o invitaţie ca să reziliem contractul. Avem de făcut nişte plăţi pentru fierul adus”, a declarat Benoni Moruzi.

 

Lucrările au schimbat total aspectul zonei

 

Nu abandonează proiectul

Edilul nu a oferit o explicaţie clară cu privire la rezilierea acestui contract şi nu a precizat de ce după nouă luni s-a hotărât să înceteze colaborarea. „Să ne dea în judecată (IC Creative n.r.)? Ce să fac, dacă era prea scump”, a spus Moruzi, după ce, iniţial, a fost de acord cu costul lucrărilor. Viceprimarul comunei a asigurat că investiţia se va realiza, până la urmă. „Îl facem, îl facem, la primăvară e gata. Îl face primăria”, promite viceprimarul Gheorghiţă Creţu.

Consilieri locali din opoziţie au precizat că primarul Moruzi a grăbit lucrarea  înainte de alegerile locale, dar fără succes. „Nu a venit nicio hârtie în Consiliul Local. Au încercat să facă de alegeri, dar nu au reuşit. La ce ne trebuie nouă fântână arteziană? Nu se justifică. Acolo trebuia un părculeţ pentru copii, pentru că este lângă şcoală. Cum adică, semnezi un contract şi nu-ţi mai asumi răspunderea?”, a spus Ovidiu Pavel, consilier local PSD.

 

Patronul firmei: „Au fost greşeli foarte mari”

George Costan, administratorul IC Creative, a declarat că lucrarea nu a fost dusă la bun sfârşit din cauza proiectantului. Costan a precizat că nu i se pare normal ca primăria din Aroneanu să ceară rezilierea contractului. „Noi am avut la dispoziţie documentaţia şi ne-am apucat de treabă. Pe teren au apărut probleme de proiectare. În urma unor analize s-au constatat nişte greşeli. Se ajungea la alte costuri, iar primăria nu avea banii. Nici proiectantul nu mai răspundea la solicitări. Am să facturez pe cât s-a lucrat acolo şi asta este. Este vorba de 20-30.000 de lei”, a spus Costan.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31